>Палмс Бет< Регистрирай се

Топ стратегии за намаляване на разходите при международни доставки


Топ стратегии за намаляване на разходите при международни доставки

За всяка компания е от значение да оптимизира разходите си, за да постига по-голяма печалба от дейността си. Насочването към търговията зад граница със сигурност ще разшири мрежата ви от клиенти, но използването на международни доставки е свързано и с разходи. Какво трябва да направите, за да плащате по-малко за куриерски услуги в чужбина.

Оптимизирайте опаковката, когато подготвяте пратки за международни доставки

Добре е да опаковате стоките, които ще изпращате в чужбина със здрави и устойчиви, но и леки материали. Това ще помогне да намалите разходите си за куриерски услуги. От съществено значение е също опаковките да прилягат плътно на стоките, които подготвяте за международни доставки. По този начин вашата пратка ще стане по-компактна и няма да има нужда от голямо допълнително укрепване, за да пътува сигурно, а и ще използвате по-евтини куриерски услуги.

Не е за подценяване възможността да разчитате на брандирани опаковки за вашите международни доставки. Това ще направи марката ви по-разпознаваема сред клиентите, дори в чужбина. Използването на брандирани опаковки при вътрешни и международни доставки е белег за професионализъм и специално внимание към клиента, който се чувства привилегирован още преди да е отворил своята пратка.

Настоявайте за коректно спазване на сроковете при международни доставки

Проучвания на потребителското поведение при пазаруване онлайн са показали, че най-честата причина за връщане на поръчана стока е забавяне на доставката. Това може да се окаже значителен разход за компанията, особено когато се касае за международни доставки. Върнатата пратка означава не само неосъществена продажба, но и натрупана такса за куриерски услуги, която при търговия в чужбина, може да се окаже значителна загуба.

За да сведете до минимум възможността за връщане на пратки, поради забавяне на доставката, договорете се с надеждна куриерска фирма. Настоявайте за ясни ангажименти за сроковете на доставка до всяка дестинация, която ви интересува, по този начин ще можете да обещаете на клиентите си реалистични срокове, в които да очакват своята пратка.

Възможността за проследимост ще ви направи спокойни за сигурността вашите международни доставки

Благодарение на тази опция ще знаете къде се намира вашата пратка във всеки един момент от подаването ѝ в офиса на избраната куриерска фирма до достигането ѝ до крайния потребител. Проследимостта е особено важна за международни доставки, за да сте спокойни, че стоките ви не са изгубени по пътя. Опцията ви дава възможност също да дадете конкретен отговор на клиентите си, когато получите запитване кога да очакват своята доставка.

Не подценявайте застраховката на пратките, когато използвате куриерски услуги в чужбина

Застраховката ще минимизира загубите ви при непредвидени обстоятелства – ако стоката ви бъде изгубена или повредена по независещи от куриерската фирма причини като катастрофи, природни бедствия и други произшествия. Макар да ви изглежда като разход, който може да си спестите в краткосрочен план, застраховката ще ви даде сигурност и ще ви предпази от много по-големи загуби, затова не я пропускайте!

Надеждните международни доставки ще ви гарантират много доволни клиенти в чужбина

Подберете внимателно с коя куриерска фирма да работите. Нейните представители във всяка от страните, в които искате да продавате своите стоки, всъщност ще отговарят за част от имиджа на вашата компания пред клиентите. Освен стоките ви да са висококачествени и да отговарят на описанията си в сайта, погрижете се също предоставената куриерска услуга да е на ниво, за да останат потребителите доволни и да изберат отново вашия онлайн магазин за следващи покупки.