>Палмс Бет< Регистрирай се

Какво да хапваме за повече енергия


здравословно хранене

Здравословният хранителен режим е сигурен начин, по който можем да си осигурим дълголетие и цялостно усещане за здраве, тонус и енергия. От изключително голямо значение е да се грижим за себе си по възможно най-добрия начин. Един от тези начини е именно чрез отдаване на по-голямо значение на това с какво се храним и да балансираме дневното си меню така, че то максимално да отговаря на нуждите на нашето тяло. Следва да вземем предвид моментното ни здравословно състояние – често тялото ни само ни подсказва какви мерки следва да вземем, за да възвърнем обичайните си тонус и енергия.

В днешната статия ще ви обърнем внимание на няколко храни, за които е доказано, че е повече от предпоръчително да присъстват в менюто ви.

Ядки

Едва ли е изненада за вас – ясно е за всички, че орехите притежават изключително много ценни качества, които биха се отразили само ползотворно на тялото и здравето ни. Те са чудесен вариант за закуска сутрин или в късния следобяд, за да ни държат сити, докато дойде време за вечеря.

Плодове и зеленчуци

Едва ли е изненадващо за някого, че е повече от добре да включваме плодове и зеленчуци в дневното си меню – богатите на витамини, минерали и фибри храни ще направят чудеса с тялото ни. Доказано забързват метаболизма и снабдяват физиката ни с допълнително енергия, за да се справя с всички задачи от ежедневието.

Рибни продукти

Наситените на омега 3 мастни киселини храни, като морските дарове например, са чудесен вариант за обяд или вечеря. Специалистите по хранене съветват да се стараете да консумирате риба поне веднъж седмично, за да се радвате на многобройните й ползи за максимално най-дълго време.

Не забравяйте и за ползотворните ефекти на чайове

Билковите отвари са чудесен антиоксидант – в никакъв случай не забравяйте да ги включвате в диетата си. Идеална напитка към сутрешната закуска, те действат по един много полезен начин на всичките ни органи и системи. Чудесно средство са и за отслабване – съчетавайки подходящ хранителен и спортен режим с чаша зелен чай дневно например, шансът да се освободим от излишните килограми по-бързо се увеличава драстично.