>Палмс Бет< Регистрирай се

Защо да включим игри в програмата на нашия банкет?


Защо да включим игри в програмата на нашия банкет?

Един от най-добрите начини за сплотяване на колектива в работата и оптимизиране на работния процес в екип, е чрез създаването на общи спомени. Фирменото парти може да бъде забавен и весел начин служителите и работодателите да се опознаят, което да бъде полезно за цялата фирма в бъдеще.

Освен да се погрижите за мястото, където да осъществите банкета, както и други важни обстоятелства, като храната, напитките и поканите, трябва да помислите и за програмата.

От Травел Мениджмънт споделят популярни и забавни игри за банкети, които да подготвите и осъществите на коледното парти, както и на всяко колективно събиране през годината. Защо тези елементи на забавата са толкова важни за успеха на един банкет? Продължете да четете и ще разберете.

Защо игрите трябва да се включат в програмата на банкета?

Целта на фирмените събирания е работещите в компанията да си общуват извън познатата и строго професионална работна среда. Това играе ключова роля в комуникацията, разрешаването на проблемите и сплотяването на екипа. Води до създаването на положителни емоции, които да оставят своята следа. Какъв по-добър начин от включването на няколко подходящи игри в програмата на банкета?

Разиграването на различни сценки, състезания с награди, изненади и други, правят събитието още по-запомнящо се и затвърждават целите на организирането му.

Кои са най-подходящите идеи за игри?

Има някои много популярни идеи, които може да предвидите за следващия банкет на фирмата. Някои от най-популярните предложения, които намират приложение на такива мероприятия, са:

  • викторина – задаването на въпроси може да ви звучи малко скучно, но не и ако в бързината и коректността на отговарянето има заложена награда. Организаторите могат да предвидят кошници с напитки и храни, фирмени материали, ваучери и други за победителите. Състезателният мотив ще разпали участниците, което внесе допълнителен интерес в присъствеността на мероприятието;
  • томбола – изберете по-голяма награда, която може да бъде спечелена от присъстващите, които се запишат за участие в томболата. Може да има първо, второ и трето място – вие решавате правилата. Подходящо е победителите да се теглят във втората половина от времетраенето на събитието, като по този начин повече хора ще се ангажират да останат до по-късно;
  • тематични коледни идеи – повечето такива мероприятия се организират по повод коледните празници. Може да организирате предварително “Таен Дядо Коледа” и на самото парти всеки да даде подаръка на този, който е изтеглил на случаен принцип.
    Популярна идея за игра, в духа на Коледа, е състезание за най-добър тематичен костюм. Със сигурност ще се забавлявате много докато избирате победители.

Това са само част от идеите, които бихте могли да включите в забавата. Използвайте креативността си, ако искате да създадете нещо различно, което да развълнува присъстващите.