>Палмс Бет< Регистрирай се

Растенията, които да отглеждате в дома си


plants

Казват, че домът без цветя е пуст и неуютен. Цветятата и растенията вкъщи придават едно особено чувство на свежест и домашна обстановка и действително не би било добра идея да се лишите от няколко саксии.

Освен с естетическа цел, някои растения помагат изключително много при прочистването на въздуха в помещението. Те са предпочитани от много домакини – освен красиви, се отразяват и здравословно и освежително на въздуха в стаите.

Ето няколко растения, които да не пропускате да внесете в дома си

Спатифилумът е красиво цвете, което обогатява домовете на изключително много домакинства. По външен вид наподобява калата – притежава красиви големи зелени листа и нежни фуниевидни бели цветове.

Освен с красотата си, спатифилумът ни радва и с полезността си – растението абсорбира излишната влага във въздуха и оставя атмосферата в стаята чиста и свежа. Не изисква прекалено внимание откъм грижа и отглеждане, но предпочита сравнително високите температури.

Едва ли сте гостували в дом, където да няма поне един фикус. Универсалността в отглеждането на това растение го прави един от най-честите избори, що се отнася до това какви растения да подберем за вкъщи. Фикусът абсорбира прах и влага, като същевременно с това освежава въздуха. Разнообразието от видове би задоволило естетическите предпочитания на всяка домакиня. Това растение предпочита леко затъмнените местенца.

Каланхоето е изключително красиво цвете – то е част от семейството на сукулентите. Тези растения са изключително непретенциозни откъм грижа и поддръжка – те задържат влага в листата си, затова прекомерното поливане не е за предпочитане. Каланхоето наричат цвете на „късия ден“ – за да се чувства добре и да цъфти в красиви цветове, трябва да му осигурявате около 8 часа пълна тъмнина в денонощието. През останалата част от деня го позиционирайте на слънчево място от дома си.

senseviera

Сенсевиерата ще ви допадне с дългите си праворастящи листа. Често те са изпъстрени в бяло или жълто. Цъфти рядко, но пък, за сметка на това, е много красиво растение. Тя предпочита умерената стайна температура, което я прави много подходящ избор за домашно цвете. Изисква умерено поливане.

plants

Друг сукулент, който задължително трябва да присъства в дома ви, е Дървото на живота. Това растение има дебели месести листа, които, както при останалите сукуленти, задържа влагата в листата си и изисква умерено, та дори и рядко, поливане. Известно е с това, че живее наистина дълго, така че ще имате възможност да му се радвате доста години. Съчетайте го с други сукуленти, за да си създадете своеобразна красива градина вкъщи.

0 comments on “Растенията, които да отглеждате в дома си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.