>Палмс Бет< Регистрирай се

Дядо Коледа на камила доставя коледни елхи в Йерусалим


По древните стени на стария град на Йерусалим, мъж, облечен като Дядо Коледа, се опитва да повдигне празничнто веселие от върха на камила, като предлага безплатни коледни елхи на жителите.

Човекът зад брадата е Иса Касисие, палестински християнин, който през последните години разпространява както коледния дух, така и дървета, предоставени от общината, в град, свещен за евреи, мюсюлмани и християни.

Неговата мисия, според него, е „да носи радост, любов и мир в Светата земя“.

И тази година, както винаги, тези качества са много необходими.

Осем километра надолу по пътя в окупирания Израел Западен бряг, от другата страна на извисяваща се израелска бетонна военна бариера, е центърът на библейската история за раждането на Исус, палестинския град Витлеем.

Градът се радва на най-натоварената си туристическа година от две десетилетия, като чуждите поклонници идват на големи групи, възползвайки се от относителното затишие в израелско-палестинското напрежение.

Но тази Коледа израелските власти забраниха 1000 или повече християни, живеещи в палестинската ивица Газа, да посетят или Витлеем, или Йерусалим, позовавайки се на съображения за сигурност.

0 comments on “Дядо Коледа на камила доставя коледни елхи в Йерусалим

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.