>Палмс Бет< Регистрирай се

Изберете идеалната играчка за дъждовното време


Изберете идеалната играчка за дъждовното време

Навън вали дъжд, а вие сте блокирани вътре. Но това не означава, че не можете да се забавлявате! Има много игри и играчки, на които можете да се наслаждавате на закрито. Ето няколко идеи, които да ви помогнат да започнете.

Дъжд вали, лее се, но това не означава, че забавлението трябва да спре! Има много страхотни игри и играчки, които могат да се ползват на закрито в дъждовен ден.За най-малките опитайте някои класически настолни игри като Страната на бонбоните или улеи и стълби. Или пък извадете тесте карти и ги научете на някои прости игри с карти. Ако имате строителни играчки като LEGO или блокчета, постройте заедно крепост или замък. По-големите деца и възрастни могат да се насладят на по-сложни игри като Монополи, Скрабъл или Заселници на Катан. Намерете тук и останалите ни предложения.

Ако търсите нещо по-активно, опитайте с игра на таг или криеница на закрито. Само се уверете, че сте в безопасност и не чупите мебели! Ако разполагате с Wii или друга игрова конзола, има много чудесни активни игри, които ще ви накарат да се раздвижите, дори и да е само във всекидневната ви.

Не забравяйте и за класическите дейности в дъждовния ден като четене, оцветяване или занаяти. Съберете всички одеяла и възглавници, които можете да намерите, и си направете уютно местенце, където да се завиете с хубава книга. Или пък проявете творчество и направете нещо ново с помощта на материали за рисуване.

Няма нужда да скучаете само защото навън вали. С малко въображение игрите и заниманията на закрито могат да бъдат също толкова забавни, колкото и всичко, което можете да правите навън.

Други забавления при дъждовно време

Един чудесен начин да забавлявате детето през есента е да го заведете на разходка сред природата. По-ниските температури са идеалното време за опознаване на природата. Оставете ги да събират листа, жълъди и шишарки, за да ги отнесат у дома. Можете дори да си направите пикник в парка!

Друго забавно занимание за есента е посещението на плантация за тикви. В повечето тиквени градини има сенокос, царевични лабиринти и други забавни дейности за децата. Позволете им да си изберат собствена тиква, която да отнесат у дома и да издълбаят.

Ако търсите нещо по-незабележимо, защо да не си организирате филмова вечер у дома? Пукайте пуканки и се завийте с одеяло, за да гледате семеен филм. Или, ако времето е хубаво, направете огън в задния двор и печете маршмелоу!

Без значение как ще забавлявате детето си тази есен, то със сигурност ще се забавлява. Просто проявете творчество и се насладете на сезона! Има много начини да забавлявате детето през есента. Един от начините е да отидете на разходка сред природата и да търсите листа с различни цветове. Друг начин е да посетите тиквена градина и да си изберете тиква, която да отнесете у дома. Има и много забавни дейности на есенна тематика, които могат да се правят на закрито, като например приготвяне на тиквен хляб или украсяване на джинджифилова къщичка. Без значение какво ще правите, прекарването на време с детето ви и наслаждаването на есенния сезон със сигурност ще ви създаде спомени, които ще останат за цял живот.