>Палмс Бет< Регистрирай се

Как да изберем идеалния маркуч за въздушен компресор


Как да изберем идеалния маркуч за въздушен компресор

Когато избирате маркуч за въздушен компресор, има няколко неща, които трябва да вземете предвид. Един от основните фактори е неговата дължина. Изборът на правилната дължина ще ви помогне да избегнете закупуването за маркуч, който няма да използвате. Например, ако планирате да използвате компресора си в близост до работна маса, няма да имате нужда от дълъг маркуч. От друга страна, ако ви се налага да се движите много, ще ви трябва по-дълъг маркуч.

Някои видове и модели, може да разгледате тук: https://gav-bulgaria.com/продукти/маркучи-и-шлаухи-за-въздух/

Как да разбера какъв размер маркуч за въздух ми е необходим?

Когато искате да си купите нов маркуч за въздух, е важно да разберете различните размери, които се предлагат. Най-често срещаните размери са 1/4-см и 3/8-см. По-малкият диаметър често е подходящ за въздушни инструменти с ниско налягане, като например пръскачка за боя и пневматичен чук.

Има много фактори, които трябва да се вземат предвид при избор. Материалът, дължината и теглото могат да окажат влияние върху производителността. Ето защо трябва да вземете предвид тези фактори в съчетание с вашите специфични нужди. Можете да определите правилния размер, като използвате рулетка, вернистат или линийка. Използвайте линийка, за да измерите вътрешния диаметър.

Когато избирате маркуч за компресор, е важно да запомните, че размерът му се определя от вътрешния му диаметър. Външният диаметър е различен от вътрешния, който се определя от дебелината на стената и от това дали е използван подсилващ слой. Колкото по-малък е вътрешният диаметър, толкова по-лек е маркучът, и обратно.

По-големият маркуч за въздух влияе ли на налягането?

Размерът на маркуча за въздух оказва силно влияние върху налягането и добива на сгъстения въздух. Колкото по-дълъг е маркучът, толкова по-голямо е въздействието. Това е така, защото дължината оказва голямо влияние върху турбулентността. Той също така ограничава въздушния поток на въздушния резервоар. Някои фактори, които могат да причинят турбуленция във въздушния резервоар, включват дефектни компоненти, разхлабени фитинги и груби вътрешни повърхности на тръбите.

Ако купувате нов маркуч за компресор, е важно да изберете правилния за целта. Първото нещо, което трябва да вземете предвид, е за какво ще използвате маркуча. Ако е за битови цели, подходящ ще бъде маркуч за въздух с размер 3/8″. Ако обаче планирате да го използвате само за дребни задачи, 1/4″ маркуч ще бъде също толкова ефективен.

Друг фактор, който трябва да вземете предвид, е диаметърът на маркуча. По-малкият маркуч за въздух е по-лек и по-лесно се навива на руло. Той е и по-евтин. Макар че по-големият маркуч ще намали загубите от триене, важно е да вземете предвид налягането на флуидите, за които ще го използвате.

Как да увелича CFM на моя въздушен компресор?

Добрият въздушен компресор е основен инструмент за много индустрии. Ако не се възползвате максимално от него, това може да ви струва време и пари. Увеличаването на CFM на вашия компресор може да го направи двойно по-мощен. Замърсеният всмукателен филтър може да попречи на въздуха да преминава през вашия въздушен компресор, намалявайки неговата CFM.

Първата стъпка за увеличаване на CFM на вашия въздушен компресор е да проверите настройките на налягането. Често пъти запушен филтър или малки отвори ограничават въздушния поток. Намаляването на PSI и отварянето на разтоварващия клапан също може да увеличи въздушния поток.

Друг начин да увеличите CFM на вашия въздушен компресор е да закупите втори въздушен компресор. Това ще ви позволи да използвате един въздушен компресор за няколко приложения. Наличието на два компресора ще увеличи CFM и на двата. Това обаче може да увеличи риска от прегряване на компресора или да доведе до неизправност на вашия компресор.