>Палмс Бет< Регистрирай се

Как да се сприятеляваме качествено?


сприятеляваме

Когато става дума за социалния ни живот, приятелите са незаменима част от него. Въпреки това, някои от нас изпитват затруднения в това да създадат устойчиви и трайни връзки с новите хора в живота си.


В днешната статия решихме да споделим с вас няколко метода за това как да създадете добри приятелства бързо и лесно.

Помогнете им с нещо

Нищо не заздравява отношенията така, както знанието на отсрещната страна, че сте на разположение при нужда. Истинските приятелства са онези, при които хората могат да разчитат един на друг при нужда. Хубавите моменти са неразделна част от добрите взаимоотношения, но не винаги всичко е изцяло положително през цялото време. Твърде често човек се сблъсква с трудности в живота си и, в такива ситуации, е прекрасно да разчита на близките си хора за помощ, пък дори и само под формата на морална подкрепа.

Дайте им отговори

Когато човек е изправен пред проблем, несправедливост от някакъв тип или житейско разочарование, той често има нужда да поговори и сподели с някого душевните си терзания и притеснения. Именно тогава на преден план излизат истинските приятели, които биха били винаги насреща. Не случайно хората казват, че верните хора в живота им са онези, които не си тръгват, когато пътят се покрие с препятствия. Ако искате да имате качествени взаимоотношения, бъдете на разположение за приятелите си и поискайте, на свой ред, помощ от тях, когато и вие имате нужда да поговорите и споделите.

Оценяйте постиженията им

Всеки обича постиженията и чувството да бъде оценен така, както заслужава. Всички ние ежедневно се стремим към все по-големи успехи и реализирани планове. Онова, което би осмислило всичко това, освен, разбира се, личностното удовлетворение, неминуемо е одобрението, което бихме разпознали по лицата на близките и приятелите си. Не спестявайте похвали и „потупване по рамото“. Колкото и един човек да изглежда самоуверен и сигурен във възможностите си, все идва момент, в който му се иска да получи похвала и признание, особено ако идват от хората, които той самият уважава и смята за ценни в живота си.

Ако следвате тези прости принципи, ще усетите как животът ви се изпълва с хора, които действително заслужават да им отделите времето и енергията си.

0 comments on “Как да се сприятеляваме качествено?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.