>Палмс Бет< Регистрирай се

Как да различим истинското злато от фалшивото злато


Как да различим истинското злато от фалшивото злато

Независимо дали купувате златен пръстен за специален човек или търсите такъв, който да носите сами, трябва да имате предвид много фактори. Ще искате да знаете как да различите истинското злато от фалшивото и дали да изберете жълто или бяло злато.

Бяло злато срещу жълто злато

Независимо дали пазарувате за себе си или за някой друг, ще искате да знаете кой тип златни бижута да купите. Въпреки че и двата вида метал са първокласни, те определено се различават по свой начин.  Познаването на разликата между бяло злато и жълто злато може да ви помогне да изберете правилното бижу за вашите нужди.

Бялото злато е твърда сплав от жълто злато и други метали. Това го прави по-здраво и по-малко податливо на драскотини, огъвания и вдлъбнатини. В резултат на това бялото злато е популярен метал за бижута от известно време. Фактът, че е по-труден за надраскване, го прави по-добър избор за потребителите.

В допълнение към неговата издръжливост, лъскавото покритие на бялото злато се получава чрез потапяне на метала в родиева баня. Тази баня изчезва с различна скорост при различните хора.

Пръстени за печат

В исторически план пръстените с печат са били символ на благородство, както и елегантно бижу. Тези златни пръстени вече се носят за ежедневна употреба, както и за официални събития.

Тези пръстени често са изработени от сребро, розово злато или бяло злато. Изборът на метал е важен, тъй като той определя стила и индивидуалността на пръстена.

Има много различни пръстени с печат, от които да избирате. Някои популярни дизайни включват инициали, лога, мотиви, семейни гербове и емблеми.

Историята на пръстените с печат може да бъде проследена хиляди години назад. През античния и средновековния период пръстените с печат са били използвани за запечатване на документи. През Ренесанса пръстените с печат са били носени от семейни двойки и от религиозни лидери.

Пръстените с печат могат да се носят както на безименния пръст на лявата ръка, така и на малкия пръст. Те обикновено се дават като подарък при специални поводи.

Древни значения на златни пръстени

През цялата история златните пръстени са били използвани за представяне на редица концепции и емоции. Те също са били използвани като амулети в полза на този, който ги носи.

Например златните пръстени често се използват като символ на вярност и любов между двама души. Използват се и като символ на красота, сила и креативност. Те могат да бъдат украсени със ценни камъни, които представляват богатството на притежателя им.

Древните значения на златните пръстени също включват идеята за власт и величие. Това е така, защото златните пръстени са били използвани за идентификационни цели и за демонстриране на авторитет. Използвани са и за защита на хората от зли духове. Използвани са и за религиозни цели.

Пръстените също са били използвани като символи на аристокрацията в Близкия изток. Те са били носени както от мъже, така и от жени. Свещениците носели пръстен на левия си палец, който бил божественият пръст.

Откриване на истинско злато от фалшиво злато

Откриването на истинско злато от фалшиво може да бъде трудно. Има много различни тестове, които могат да ви помогнат да определите дали бижуто е истинско или не. Има няколко теста, които можете да направите у дома, както и някои, които трябва да използвате само ако сте опитен експерт по бижута.

Киселинният тест е добър начин да се установи дали бижуто е истинско или не. Можете да използвате комплект тестер със златна киселина, за да тествате златото. Ще трябва да изстържете бижуто и след това да капнете малка капка киселина върху него. Ако парчето реагира на киселината, ще видите зелен цвят. Това е индикация, че бижуто не е истинско злато.

Избор на правилната сватбена халка

Изборът на правилната сватбена халка е важна част от предстоящата ви сватба. Ще трябва да помислите какъв вид търсите, преди да започнете процеса на сватбено пазаруване. Има различни фактори, които трябва да се вземат предвид, включително стил, метал, скъпоценни камъни и цена. Можете дори да изберете да персонализирате халките си за допълнителен стил.

Най-добрата сватбена халка е тази, която ще носите с удоволствие до края на живота си. Ако планирате да купите нова халка за големия си ден, уверете се, че сте си дали достатъчно време, за да вземете правилния размер. Има много бижутери, които могат да ви помогнат да получите правилния пръстен за размера на пръста ви.

Първото нещо, което трябва да направите, е да изберете правилния метал. Можете да получите сватбени халки от различни материали, включително злато, платина, титан и волфрам. Изборът на метал ще окаже голямо влияние върху бюджета ви.