>Палмс Бет< Регистрирай се

За какво служат бензиновите дюзи


За какво служат бензиновите дюзи

Лекият автомобил е сложно устроена машина, за която трябва да се грижим системно. Само така ще имаме възможността да я използваме ден след ден без никакви забележки и проблеми в технически план. Интериор, екстериор, едрогабаритни и малогабаритни части по купето – всеки един съставен компонент от колата играе съществена роля за цялостното представяне на превозното средство по време на движение.

Каква е ролята на бензиновата дюза

Инжекторът е важен елемент от устройството на автомобилната горивна система, който отговаря за правилното подаване на нужното количество горивна смес по време на тактовете на мотора. Стига до цилиндъра и се управлява от компютър, в случай че става дума за бензинов мотор. Монтажът на този автокомпонент се извършва в така наречения всмукателен колектор, като с времето той се износва и трябва да бъде подменен. 

Поради важното предназначение на тази част за правилната работа на горивната система, нейната смяна не бива да се отлага. Качествени бензинови дюзи можете да откриете и втора ръка, като същите се продават на поносими цени. Добре е да знаете, че съществува моно система и пълен инжекцион, които се отличават помежду си по начина, по който се подава гориво до цилиндрите. 

Как да разберем, че е за смяна

Техническите повреди не подминават и горивната система и в частност бензиновите инжекторни дюзи. Те биха могли да се повредят, ако например не използваме качествено гориво или се е натрупал нагар. Износването на наличните уплътнения/гумички е също сред причините да се замислим за подмяна на компонента, като основният сигнал за повреда е нетипично почукване, на което е добре да обърнем внимание. 

Същинската подмяна се състои в откачането на маркучите и демонтаж на бензиновите дюзи. Може да се извърши и внимателно чистене, като при ремонта им трябва да се внимава да не се повредят о-пръстените, които ги уплътняват. 

Защо да изберем втора ръка части от магазин Карко

Изберете дюзи за инжекцион втора употреба и платете по-ниски цени за оригинални автомобилни авточасти. Доверете се на Карко, защото магазинът предлага на всички свои клиенти отлични условия за пазаруване:

  • Винаги ниски цени и голямо разнообразие от части за различните марки и модели коли;
  • Професионално обслужване, което е на високо ниво;
  • Напълно адаптирани за платежоспособността на съвременния водач цени;
  • Непрестанно обновяваща се наличност и бързи доставки. 

Поддържайте колата си винаги в добро техническо състояние, за да се чувстваме сигурни и спокойни по време на шофиране. Купете бензинови дюзи от магазин Карко на изгодни цени.