>Палмс Бет< Регистрирай се

Защо да използваме био козметика


Защо да използваме био козметика

Консумирането на продукти с биологичен произход е вследствие не само на съвременната мода, но и на осъзнатост от страна на потребителите за необходимостта от качествени продукти. Именно това прави БИО козметиката все по-популярен избор. 

Специалистите от онлайн магазин Now Foods споделят различните предимства на bio продуктите и козметиката, в областта на грижата и зоните, които могат да се третират отлично с тях.

Предимства на био козметиката

Изборът за използване на органична козметика се свежда основно до множеството предимства, които носи със себе си:

  • Притежава само натурални съставки и няма наличие на вредни химикали – това е сред най-важните характеристики, от които се определя. За да бъдат произвеждани под bio форма, те трябва да отговарят на съответни критериии – да имат органични съставки, да не съдържат вредни и синтетични елементи, които са упоменати в изискванията. Това позволява на хората с чувствителна кожа да се доверят на такъв тип артикули;
  • Грижата с био козметика предотвратява стареенето на кожата – поради липсата на вещества със синтетичен и токсичен произход, естествените съставки проникват в дълбочината на кожата и се грижат за състоянието ѝ;
  • Този тип козметика е наситена с полезни хранителни вещества – ако прочетете етикетите, ще намерите в голям процент от продуктите какаово, кокосово, арганово масло, които са естествен хидратант. Семена от грозде, от нар, градински и бял чай, алое вера също са често срещани в натуралната козметика;
  • Дълготрайни резултати – за разлика от синтетичната, при която след спиране на използването резултатът намалява, био козметиката постига дълготрайни резултати, които са по-високи и се запазват с години. 

За кои части от тялото е подходяща органичната козметика

Био продуктите са подходящи за всички части на тялото – лице, кожа на тяло, коса. Техният състав позволява един продукт да бъде използван за много различни зони и да действа еднакво ефективно на всяка една от тях.

Биологичните масла са подходящи за третиране на кожата на цялото тяло, за използване в подхранващи маски за коса. Има масла, като аргановото, от кайсиева ядка, и жожоба, които могат да се нанасят директно върху дължината на косъма.

Както за направата на маска за коса, така са добър избор при съставките за маски за лице. Маслата проникват в дълбочината на клетките и действието се извършва отвътре-навън. 

Част от тях са подходящи дори за дихателната система и за обогатяване на въздуха – масло от пачули, лимон, мента, босилек, лавандула, мащерка, могат да се използват в дифузер за поддържането на полезно ниво на влажност на помещенията.