>Палмс Бет< Регистрирай се

Как да направим така, че нашите кухненски шкафове да изглеждат добре


Интериорът на кухнята, до голяма степен, определя цялостното усещане, което човек придобива, когато прекарва време в това помещение. Дизайнът на мебелите, кухненските шкафове и дори разположението на уредите би могло да допринесе изключително много за това кухнята да се превърне в любимото ви помещение от дома.

Ако има нещо, което заслужава по-голямо внимание към детайла в дизайна на кухнята, то това несъмнено са кухненските шкафове. Именно те са най-видни и правят най-голямо впечатление на всеки, който влиза в стаята. С времето и с честата употреба, те се захабяват. Ако забелязвате следи от лющене, обелване или просто дръжките трябва да бъдет сменени, то ето няколко начина, чрез които бихте могли бързо и ефикасно да преобразите своите кухненски шкафове.

Променете цвета им

Ако има начин, чрез който категорично да промените дизайна на всяко помещение и цялостното му излъчване, то това е промяната на цвета на мебелите. Кухнята не прави изключение – лесен начин да се сдобиете със сякаш изцяло нова кухня, без да ви се налага да премахвате старата, е като промените цвета на кухненските шкафове. Откачете вратичките и чекмеджетата и дайте воля на въображението си. На пазара изобилства от бои, специално пригодени за дърво и дървен материал, които ще направят чудеса с мебелите ви.

Друг начин за лесно постигане на тази цел е употребата на фолио. Бихте могли да „облечете“ елементите от кухнята си в различен цвят фолио и така съвсем бързо ще разполагате с изцяло обновена и освежена кухня.

Обърнете внимание на механизмите

Механизмите, служещи за отварянето и затварянето на шкафовете, както и онези за плъзгането на чекмеджетата, играят основна роля в това кухнята ви да бъде функционална и лесна за използване. С времето, разбира се, тези механизми се повреждат и се налага тяхната замяна с нови и здрави. Ако плавното затваряне е останало в миналото или вратите на кухненските ви шкафове са изгубили някогашната си стабилност, то е време да помислите за нови крепежи. Заложете на онези, които се характеризират с плавно затваряне. Така ще избегнете шума от рязкото удряне на шкафа или чекмеджето. Ще щадите и материала, от който са направени.

Дръжките са от значение

Гореспоменатото важи и за дръжките на вашите шкафове. Ако с времето те са се захабили и са изгубили блясъка си, то ги сменете своевременно, за да се наслаждавате на поддържана кухня. Чрез тях лесно бихте могли да промените и нейния дизайн – замяната на старите ретро елементи с такива с изчистен дизайн веднага ще направи от класическата ви кухня една модерна и стилна мебел.

0 comments on “Как да направим така, че нашите кухненски шкафове да изглеждат добре

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.