>Палмс Бет< Регистрирай се

Колко ефективно е лепилото за мишки?


Колко ефективно е лепилото за мишки?

Борбата с гризачи е едно голямо предизвикателство за всеки човек. За нея се използват различни методи, включително отровни вещества. В момента най-популярни са видовете лепила за мишки и плъхове. Според специалистите от онлайн магазин Otrovi.com те са много ефективни и не са опасни за хората, защото не съдържат отрови.

Какви са съставките на този продукт за борба с мишките?

Тези варианти за справяне с гризачите, а дори и със съсели, са доста надеждни, въпреки че не са съвсем хуманни. Съставът им включва вещества като циклоизан, полибутилен или полиизобутилен. Комбинацията от тези материали има вискозна и много лепкава субстанция, която е незасъхваща. Затова и малко количество от лепилото е ефикасно – може да седи дълго време и да покрие достатъчно голяма площ. То действа на принципа на хващане и обездвижване чрез залепване на гризача за повърхността. В резултат на липсата на храна и вода, мишките умират.

Разнообразие от форми на лепящи капани

В момента тези варианти за борба с гризачите се предлагат под различни форми:

  • в туба – може да се използва върху всяка повърхност, подходяща за тази цел;
  • готови капани с лепкава консистенция, които са по-удобни, защото са подходящи за директна употреба – само трябва да ги поставите на подходящо място;
  • варианти със стръв, която е поставена в центъра на лепкавата повърхност и има за цел да примами мишката.

Най-продаваните са последните два вида, защото не всеки човек може да създаде капан сам. Въпреки това има и почитатели на вариантите за самостоятелно правене, защото те са също толкова ефикасни, но с по-ниска цена.

Как да направите сами капан?

Стъпките са лесни и прости. Трябва да използвате плоска повърхност – парче картон, шперплат или плочка. Намажете лепилото за мишки възможно най-прецизно, за да обхване цялата повърхност. Поставете и малко стръв, за да се хване по-лесно гризачът. Най-добре е да извършвате тези дейности с ръкавици, защото лепкавата субстанция се премахва трудно от кожата. Когато капанът е готов, можете да го поставите и с голи ръце, като внимавате да не го докосвате отгоре.

Как да отстраните лепило от различни повърхности?

Премахването на лепкавата консистенция от места, на които е попаднала случайно, може да бъде доста трудно. Все пак има няколко съвета, които да ви помогнат:

  • използвайте растително масло или друга мазнина, за да навлажните мястото, на което е капнало лепилото;
  • от дървени небоядисани повърхности можете да го отстраните с ацетон. Ако има боя по тях отново използвайте растително масло, след което изплакнете с топла вода и сапун;
  • от тъкани може да се премахне с масло и след това да изперете.

Ако страдате от нашествие от мишки, не се колебайте да се подсигурите с едни от най-надеждните начини за справянето с тях.