>Палмс Бет< Регистрирай се

Как да изберем вграден хладилник


Как да изберем вграден хладилник

Във всеки дом кухнята е едно от местата, на които прекарвате най-много време. Уредите са също толкова важни, колкото и обзавеждането. Вградените хладилници, котлони и фурна ще ви спестят място и ще помогнат за стилния интериор на тази стая от дома ви. Избирането им невинаги е лесно. Цените също варират. От екипа на онлайн магазин Technomarket ще ви дадат някои насоки за избор на хладилник за вграждане.

Какво да съобразите при избора си

хладилници от техномаркет

Има доста неща, на които трябва да обърнете внимание, когато избирате този кухненски електроуред. 

  1. Размер

Преди да започнете търсенето, трябва да измерите каква големина ще ви бъде необходима, защото дори най-малкото несъответствие може да предизвика допълнителни разходи. Вземете предвид не само височината и ширината, но и дълбочината на шкафа. Хладилникът за вграждане трябва да се впише идеално в него и дори да остане място за циркулиране на въздуха, а това е нужно за кондензаторите. Най-добре ще бъде, първо, да закупите уреда и след това да поръчате шкаф по неговите размери. Тогава изборът ще зависи само от вашите предпочитания. Те трябва да са снабдени със специален отвор за охлаждане на компресора. Можете да избирате между такива с единична камера и двукамерни модели за вграждане.

  1. Вратите

Те са много важен критерий, с който също трябва да се съобразите. Обърнете внимание на вратите на шкафа, в който ще бъде инсталиран уредът. Кои от тях са монтирани и в коя посока се отварят. Ако те са фиксирани, трябва да бъдат еднакви по размери с тези на хладилника за вграждане. Има модели и дизайни с една врата, както и двукрилни.

  1. Функции за вграждане

Когато правите избора си трябва да съобразите предния панел дали има механично управление. Ако това е така и шкафът, в който ще бъде вграден, трябва да има отвор за бърз достъп.

  1. Консумирана мощност на хладилника за вграждане

Според това колко енергия консумират, тези уреди са разделени на няколко енергийни класа. Всеки от тях е отбелязан с буква като А е най-икономичният, но и с най-висока цена, която обаче си заслужава да заплатите с оглед на ниската консумация на електроенергия.

  1. Система за размразяване

Има най-общо три системи, но в съвременните устройства се използват само две. Това са ръчно и автоматично размразяване. Имената им са достатъчно красноречиви – при първия вид трябва вие да оставите уредът да се размрази, а при вторият става самостоятелно. Системата no frost също е една от препоръчителните функции, които трябва да притежава уредът.

Вътрешната организация, камера или фризер, методът за контрол също са сред важните фактори.