>Палмс Бет< Регистрирай се

Предстои ви море? Ето какво да не забравяте да вземете със себе си


лятна почивка

Настъпи любимият на мнозина летен сезон – време, изпълнено с невъобразимо щастливи мигове, много емоции и добро настроение. И ако има нещо, което съвсем да приляга на горещите дни, то това безспорно е морето.

В разгара на сезона вероятно мнозина от вас планират лятната почивка – след като цяла година сме жадували за морето, едва ли вече ни е останало каквото и да е търпение. Сигурни сме, че и вие отмятате шеметно оставащите дни от календара до мечтаната ваканция. А днес ние сме тук, за да се погрижим да не забравите нещо важно от подготовката на багажа си за морето.

За колко време отивате?

Разбира се, основен момент, спрямо който следва да се съобразите, е времето, което ви предстои да прекарате на морския бряг. Ако планирате дълга ваканция, то тогава и багажът, който следва да вземете със себе си, ще е повече. Добрата новина е, че летните дрехи са тънки и оскъдни – едва ли ще ви се наложи да носите със себе си тежки куфари и сакове.

Какво да не забравяме?

Има няколко неща, които е добре да не забравяте и да носите със себе си, когато се отправяте към морския бряг.

Разбира се, сред задължителните елементи в багажа спадат банския костюм и плажната хавлия. Не е фатално, ако ги забравите, тъй като във всяко морско и курортно градче се предлагат в изобилие, но имайте предвид, че там цените им ще са в пъти по-завишени. Затова, за да не давате излишни средства, ви съветваме да се погрижите за тези неща, още преди да потеглите.

Освен плажните аксесоари, друг изключително важен елемент, който не бива да забравяте, е щателната и качествена слънцезащита. Излишно е да казваме колко важно е да не я пропускате. Вредните слънчеви свободни радикали се отразяват много зловредно на кожата по цялото ни тяло. Запасете се с достатъчно плажно мляко с висок фактор, което ще ви предпази от влиянието на слънцето – така ще си подсигурите приятен летен загар, без да достигате до слънчеви изгаряния.

Банските, хавлията, слънцезащитата, шапка, слънчеви очила, приятно четиво за четене на плажа – едва ли са ви необходими още много неща, за да се насладите на една великолепна лятна почивка. Единственото, което ви остава, е да се отправите към морето и да изживеете много приятни емоции.

Послепис: Не забравяйте да проверите какво ще бъде времето, където планирате лятната си почивка. Има много сайтове за тази цел, които предлагат дългосрочна прогноза. Ако например планирате почивка в Свети Влас, може да проверите какво ще бъде времето в Свети Влас на svetivlas.net