>Палмс Бет< Регистрирай се

Списък за новородено – какво трябва да знаем


Списък за новородено – какво трябва да знаем

Един от най-вълнуващите моменти е пазаруването за бебе и предварителната подготовка, която включва неизменният списък за новородено. 

Защо е важно да съставим списък за новородено

Вълнението от щастливото събитие, каквото е раждането на нов живот, често води до пропуски. Възможно е да бъдат купени някои излишни неща, а тези от първа необходимост да бъдат забравени. Ето защо, списъкът е толкова важен. Той е в помощ на майката и значително я улеснява. Има различни фактори, които оказват влияние върху задължителните покупки, като един от основните е времето – дали е лятно или зимно.

Какво да купим за новородено според различните сезони

Списък за Новороденото

През топлите и студени месеци се избират различни дрехи, принадлежности, спално бельо, дори козметиката не е една и съща. Ето как се променя списъкът през различните сезони:

  • Зима – не допускайте грешката да се запасите с вълнени и плетени бодита и завивки, които дразнят нежната кожа. Купете такива, които са топли, но щадящи и меки на допир;
  • Пролет – благоприятен сезон, тъй като нито е студено, нито има жеги. Хитринката е да купите повече летни дрехи за новороденото, отколкото топли. През първите месеци децата израстват много бързо и пролетното облекло скоро ще му отеснее;
  • Лято – ще ви трябват повече на брой дрехи. Истината е, че в горещото време бебетата, също като възрастните, се потят и ще трябва по-често да ги преобличате. В летния списък трябва да включите и подходяща защитна козметика, както и лек крем и гел за масаж и измиване. Оставете по-мазните субстанции, като масажното олио, за зимата, тъй като те трудно попиват в кожата през горещите дни и запушват порите;
  • Есен – това е времето на много дъжд и ветрове, затова оборудвайте подходящо детската количка, предупреждават от онлайн магазина на Рая Тойс. Пригответе си дъждобран за бебешкото возило, както и комплекти за количка с топли завивки.

Преди да се приберете вкъщи, към списъка за новородено ще трябва да добавите още неща, които ще са необходими за болницата и самото раждане. Освен 3-4 бодита с размер 50-56 см, вземете и една пелена за кърмене, най-добре от тензух, както и две хавлии за къпане. Пригответе пакет памперси и мокри кърпи за родилна зала, вземете и други, които ще останат при вас. Ако трябва да носите лична бебешка козметика, ограничете се само до най-необходимото. Към нещата за новородено по желание може да добавите и биберон залъгалка.