>Палмс Бет< Регистрирай се

Няколко новогодишни обещания, които наистина да спазите


resolutions

Много често срещано явление е в дните преди Нова година всеки да си прави равносметка относно изминалата година.


Преценяме успехите си и начинанията, с които сме се справили добре. Изправяме се пред случилите се несгоди и откриваме грешките, които сме допускали.

Много хора избират да изпратят старата и да посрещнат новата година, като подготвят списък с неща, които да следват като цели за предстоящите дванадесет месеца. По този начин те намират фокус и концентрация, които да ги водят и чрез които да усъвършенстват себе си през следващата година. От психологическа гледна точка тези списъци са полезни с това, че спомагат при приоритизирането на истински важното и оформят онези аспекти от живота, които имат нужда от подобрения.

Ето няколко неща, които си струва да включите в своя новогодишен списък.

Време за спорт

training

Обърнете внимание на здравословното си състояние чрез регулярно спортуване. Независимо какви активности изберете, се постарайте да се придържате към тях и ги внедрете за постоянно в живота си. Уседналият начин на живот вреди на физическото ни здраве – чрез движение и спортуване ние и се зареждаме положително, обменяме енергия и си помагаме в концентрацията.

Добиване на ново умение

Себеусъвършенстването винаги следва да бъде част от приоритетите ви. Какъв по-добър начин за това от научаването на нещо ново? Напоследък изобилства от всевъзможни курсове и работилници, които осигуряват изобилие от дейности, които бихте могли да упражнявате. Запишете се на рисуване, на танци, на бойно изкуство; докоснете се до магията на музикален инструмент или станете местен гид в родния си град. Възможностите са безброй, а така наистина ще оползотворите свободното си време.

Четете повече

bookshelf

Включете литературата като задължителен елемент от свободното си време през следващата година. Това занимание крие единствено и само положителни страни – позволете си да се потопите в литературния свят. Независимо дали ще се спрете на художествена или нехудожествена литература, ползите от четенето са неоспорими. Това е и един от най-лесните и сигурни начини за самоусъвършенстване – чрез приятна дейност вие развивате мозъка и лексиката си, като, същевременно с това, научавате много нови неща и разширявате кръгозора си.

0 comments on “Няколко новогодишни обещания, които наистина да спазите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.