>Палмс Бет< Регистрирай се

Паническо разстройство – консултация с психиатър


Онлайн консултации с психиатър

Вероятно всеки, който в даден момент от живота си, се е интересувал от психическо здраве и осъзнава важността от това да поддържаме съзнанието си в мир и спокойствие, със сигурност се е запознавал в детайли с тревожните и паническите разстройства. Честотата им поява сред населението драстично се е увеличила през последните години. Това е и основната причина все повече хора да се обръщат към консултации с психиатър.

Тревожните и паническите разстройства са способни значително да влошат качеството на живот на хората, страдащи от тях. Клиничната им картина се изразява в непрестанна тревожност, стрес, визуализация на катастрофални и апокалиптични сценарии, панически атаки с физическо проявление. Мнозина от страдащите от подобен тип разстройства споделят, че изпитват невъзможност в извършването и на най-елементарните дейности от ежедневието си.

Каква е ролята на психиатъра и защо консултацията с психиатър е най-добрата опция?

Психиатрите са медицински лица, притежаващи детайлно познаване както на структурата и процесите на човешкия мозък, така и относно спецификите на множеството заболявания и разстройства, които е възможно да възникнат на психическа основа.

Психиатрите са лекари, способни да диагностицират, лекуват или значително подобряват състояния като биполярно разстройство, манийна шизофрения, гранично личностно разстройство и други сериозни психиатрични заболявания. Разбира се, до тук изброените състояния се класифицират като особено мъчителни и опасни за страдащия. Намесата на лекар тук е повече от задължителна.

Тревожните и паническите разстройства далеч не протичат по-приятно – самите те значително влошават качеството на живот на страдащия и също изискват намесата на специалист. Консултацията с психиатър е първата и най-важна стъпка от оздравителния процес – специалистът ще изслуша оплакванията и симптомите ви, ще ви диагностицира и ще прецени кой тип лечение е най-подходящ за вашия индивидуален случай.

Онлайн консултацията с психиатър става все по-достъпна и не е никак за пренебрегване

Развитието на технологиите дава възможност на специалистите да разширят спектъра си на действие и да предлагат онлайн консултации с психиатър в удобно за тях и пациента време. Определено това е възможност, която в никакъв случай не бива да се пропуска, ако изпитвате психически дискомфорт. Специалистите съветват и при най-малките опасения, касаещи нестихващи и мъчителни симптоми, да се обърнете към специалист.

Психиатър в София е на ваше разположение за всякакви въпроси, консултации и назначаване на лечение

Столицата предоставя възможността от среща с много специалисти в различни сфери на здравеопазването. Доверете се на психиатър в София, който с лекота да ви помогне по пътя към менталното оздравяване. Добрият специалист ще ви диагностицира – доказано е, че пациентите почувстват голямо облекчение, щом състоянието им се сдобие с име и сякаш вече знаят срещу какво точно се борят. Назначаването на правилното лечение също е от съществено и ключово значение – психиатърът ще прецени дали да ви изпише медикаменти като антидепресанти например и дали ще ги комбинира с подходяща за вашия случай терапия.