>Палмс Бет< Регистрирай се

Как да пазаруваме винаги изгодно?


Как да пазаруваме винаги изгодно

Колкото и да не ни се иска и независимо от конкретните граници, всички ние месечно разполагаме с ограничен бюджет. Като потребители се стремим с този бюджет да си осигурим възможно най-голяма гама продукти и възможно най-голямо количество от тях. Искаме всички наши потребности да са удовлетворени, но да ни остане бюджет и за някоя „глезотийка“. И макар, че това често се оказват непостижими цели, с малка промяна в потребителските ни навици и с полезните съвети по-долу можем да оптимизираме процеса на пазаруване.

Как да пазаруваме винаги изгодно? Възможно ли е това? Как да действаме?

  1. Направете списък за пазаруване

Да не правим списък за пазаруване с необходимите ни продукти е основната грешка, която невероятно много хора правят. Независимо дали ще пазарувате хранителни стоки, или ще имате нужда и от домакински пособия, тоалетни принадлежности, препарати за почистване на дома, дрехи – да имате списък, към който да се придържате е не само полезно, но и необходимо, особено ако не планирате повторно пазаруване в магазина идните дни.

Правилото тук е да купувате нещата, които сте записали в списъка си, още повече ако в момента цената им е изгодна за вас. Без списък за пазаруване е напълно възможно да закупите излишни за момента стоки, а когато се приберете у дома да видите пропуските в пазара. Ще се наложи да излизате отново. Ще загубите допълнително време. Ще похарчите допълнителни пари. Не е изключено отново да пропуснете нещо. Освен това, списъкът за пазаруване е начин да намалите импулсивните покупки до минимум, а импулсивното пазаруване със сигурност не е приятел на вашия бюджет.

  • Промоциите са важни

Следете текущите оферти и намалени стоки за деня или седмицата и направете менюто си спрямо тях. Ако получавате седмичен каталог Kaufland, не пропускайте да го прегледате. Така можете да намалите значително разходите си. Направете списъка за покупки по каталога.

Това ще ви помогне да се ориентирате в промоциите и да пресметнете приблизително сумата, която ще похарчите. Ако не получавате брошури в пощата, винаги можете да се сдобиете с такава в самия магазин или пък да разгледате онлайн. Освен това, каталогът ще ви даде допълнителни идеи за менюто, но и ще ви предложи изгодни оферти дори за офиса и дома.

  • Защо е важна марката

И тук говорим за марката на хранителната верига, от която пазарувате. Някои от големите хипермаркети предлагат продукти със собствена марка. Не се заблуждавайте, че ниската цена означава ниско качество. Голяма част от тези продукти са с високо качество, а добрата цена се дължи на собственото производство. Големите и скъпи многократно рекламирани марки не винаги са критерий за високо качество.

  • Храна според сезона

Избирайте плодовете и зеленчуците спрямо сезона. През всеки сезон има различни култури, които се отглеждат и в съответното време на годината е съвсем логично те да са по-евтини и в големи количества, а освен това свежестта им и това да са винаги пресни е гарантирано.

  • Седмично меню

Планирайте предварително седмичното си меню и напазарувайте всичко необходимо в началото на седмицата. Можете да съставите дневното меню спрямо текущите промоции в магазина, от който пазарувате. Така ще намалите разходите за импулсивни и непредвидени покупки, ще си осигурите разнообразна храна за цялата седмица и ще спестите време и пари. Освен това, по този начин си създавате организационни умения, които през седмицата ще ви спестят доста време от чудене и планиране какво ли да сготвите в сряда вечер след работа например.

            Бонус съвет: Kaufland осигурява на своите клиенти мобилното приложение K-App, където потребителите се радват на редица функционалности, електронен каталог, възможност да създават списъци  Изтеглете сега вашето приложение, което ще ви улесни при планирането на покупките и бюджета!