>Палмс Бет< Регистрирай се

Как да изберем NVR устройство за видеонаблюдение


Как да изберем NVR устройство за видеонаблюдение

Техниката за видеонаблюдение се използва масово в 21-ви век. Нейното предназначение е да ни осигурява сигурност на работното място и у дома, като с нейна помощ имаме възможност да държим нещата под пълен контрол. NVR устройствата представляват съвременен видеорекордер, с които записваме, а след време и възпроизвеждаме направения запис. Използват се при свързване на IP камери към системата за наблюдение на обекти и осигуряват надеждно съхранение на получените данни. Подобни мрежови рекордери работят като се свързват към интернет и позволяват отдалечен достъп и са отлично решение в много ситуации. 

Какво е NVR устройство

Network Video Recorder – мрежов рекордер, с чиято помощ се осъществява свързването на IP камери, които трябва да бъдат на същия производител или да поддържат ONVIF протокол. Мрежовият интерфейс за свързване към локална мрежа е само един, но това не трябва да Ви заблуждава, че не може да свържете повече цифрови устройства. Записващата техника може да се управлява дистанционно, както и да се добавят ip камери за видеонаблюдение, които се намират на друга локация.

Каква е разликата между DVR и NVR

Изграждането на добре работеща система за наблюдение е начинание, което поражда множество въпроси. В случая е добре да сме запознати с принципа на работа на всяко едно записващо устройство, за да решим кое да изберем. Разликите между NVR и DVR рекордерите се дължат на техните основни функции. При първия вариант е налице цифрово свързване, а при втория аналогово. И при двата вида техника е налице опция за отдалечено наблюдение, преглед на записите и администрация. 

Предимства и недостатъци

NVR дава реални възможности да контролираме ситуацията, разчитайки на най-новите постижения в технологичен план. Предимствата на устройството са многобройни – супер производителност, мрежови принцип на работа, лесно управление и висококачествено наблюдение от разстояние. Един от малкото недостатъци на рекордера е рискът от поява на конфликт между камерите, ако те нямат индивидуален IP адрес. Основното предимство на NVR устройствата пред DVR e че позволяват към тях да бъдат свързани и камери, които се намират в друг обект.

Кои са водещите марки

Ако искате да получите най-добрия Network Video Recorder за камери, заложете на марки като XM-TRX, LONGSE, DAHUA, HIKVISION, HANBANG, и TIANDI, с които резултатите ще бъдат гарантирано отлични. Разгледайте продуктовия каталог на магазин Kassabasystems.com и си осигурете 24/7 сигурност. 

На какви характеристики да обърнем внимание, когато избираме NVR устройство за лична или професионална употреба

Подобна техника не е в компетенцията на много от нас. Селекцията в случая трябва да бъде тясно фокусирана върху параметри, като брой канали, резолюция, функции, марка и цена. В магазин Kassabasystems.com ще откриете подробно описание на всеки един продукт, така че да си съставите правилна преценка, а след това да преминете и към покупка.