>Палмс Бет< Регистрирай се

Какви са предимствата на мрежите за огради?


Дворът и градината са най-голямото предимство на къщата, може би, но наред с комфорта и удоволствието да прекарваме време на открито, е грижата за тях. И добрата защита. Не само от злонамерени хора, но и от съседските любопитни погледи. И тук идва ролята на оградата.

Защо изграждаме огради? За естетически или практически цели? За да спрете неприятни гледки или да попречите на съседите да ви наблюдават? Факт е, че има десетки причини за съществуването на ограда: безопасност, сигурност, поверителност, декор. . . Когато планирате нова ограда, помислете за причините за нея и решете кои характеристики са най-важни за вас.

Един от най-семплите лесни варианти за изграждане на ограда е с мрежа? Този тип мрежи имат много предимства. За да изберете най-качествените, виж тук.

Качество на ниска цена

Когато става въпрос за качество, много хора си  представят високи и непосилни цени. Но това не винаги е задължително. Защото освен ниска инвестиция, бързо изграждане и дълга експлоатация, тези мрежи са и много качествени. Те са произведени от доказаната италианска фирма “Carretta Tessitura” snc. от стабилизиран полиетилен монофил с висока плътност (HDPE). Неслучайно в последните години плетените мрежи са все по-търсени от всеки, който иска евтина алтернатива на скъпите огради.

Безопасност за обитателите

Една от най-популярните причини за инсталиране на мрежи за ограда е защитата на хората и животните. Ако имате деца или домашни любимци, оградата маркира по естествен начин граница, зад която те не трябва да минават.

Начертавате естествени граници

Продължавайки темата за границите, си заслужава да се спомене, че подобна ограда ще гарантира ясно дефиниране на зоната на вашия и на съседа двора. Това е особено важно, най-вече ако живеете в комплекс, в който няма ясно очертани дворове. Понякога – волно или неволно, съседите могат да навлязат на лична територия и да нарушат комфорта и желанието за усамотение. Ето тук мрежа в зелен цвят, например ще начертае една своеобразна граница.

Много собственици на жилища гледат на външното пространство като продължение на вътрешното. Те търсят високо ниво на поверителност, за да могат да се отпуснат и да се чувстват свободни да бъдат себе си. Ако се притеснявате, че съседите постоянно подслушват или гледат, малко по – висока ограда е идеалното решение. За допълнителна защита може да засадите дървета близо до оградата.

Защитавате двора от плевели

Ако в съседство има място, което е обрасло с плевели, може да ги спрете, издигайки мрежа с по – голяма плътност. Във фейсбук страницата на Skyprotect.bg може да намерите и модели, които са подходящи за използване при предотвратяване на растежа на плевелите, намаляване на използване на хербициди и пестициди, както и разходи за поддръжка.

Разнообразие на модели и цветове

Мрежата за ограда се предлага в много различни модели, с различна плътност, цветове и широчина. Изборът на най-подходящата за вашия двор зависи на първо място от това, колко висока степен на защита търсите. След това трябва да помислите дали търсите само дискретност, но целите и защита от климатичните условия.

Може да надграждате обикновената ограда

Факт е, че в повечето случаи оградите се изграждат по утилитарна причина, но не трябва да се пренебрегва и естетическата привлекателност на проекта. Защото оградата освен, че трябва да изпълнява по-горните условия, трябва да бъде красива и привлекателна, да е достъпна и да кореспондира със стила на къщата.

Ако винаги сте мечтали да имате бяла ограда, голяма ограда, покрита с лозя, или стилна декоративна ограда, защо не превърнете тази мечта в реалност? С мрежите за огради всичко е възможно.