>Палмс Бет< Регистрирай се

Какви модели лаптопи втора ръка се купуват най-често


Какви модели лаптопи втора ръка се купуват най-често

Все по-честа практика е да се купува употребявана техника. Това ви позволява да спестите пари, но наред с това и да използвате качествени уреди, с обещаващи параметри. Такъв е и случаят с лаптопите втора ръка, които са пръв избор за много от потребителите. Тъй като са значително по-евтини, бихте могли да си позволите дори и професионални модели, които в ново състояние могат да бъдат труднодостъпни, разказват от онлайн магазин Plasico. Могат да бъдат с Windows или без операционна система според конфигурацията на продукта. 

Удачно ли е да купите лаптоп втора ръка 

Преносимите компютри втора употреба далеч не са лошо решение. С годините те се наложиха трайно на пазара, което се дължи на отличните им параметри и запазен външен вид. Страхотна алтернатива са на неизползваната техника, защото са в абсолютно изправно състояние, а и могат да бъдат закупени и на изплащане. Стойността им е дори два пъти по-ниска от тази на новите преносими компютри, които не винаги можете да си позволите. Тяхната работоспособност е обвързана с гаранция за период от една година. 

Кои са най-купуваните модели

Когато имате ясна представа за това кои са най-купуваните лаптопи втора ръка, ще можете да направите и по-лесен избор. Марки като Lenovo, HP, Fujitsu, Dell и Asus са сред популярните имена в случая, които се свързват с качество и отлично дизайнерско изпълнение, може да прочетете още тук.

Как да направите избор 

Лаптопи втора употреба

Много важно за всеки потребител е да извърши правилен избор на лаптоп втора ръка, който включва оглеждането на детайли като: 

  • външен вид обикновено това е първото нещо, на което се обръща внимание при избора на лаптоп втора ръка. Трябва да знаете, че не е изключено да има забележки по визията, но те ще са просто козметични; 
  • размери на екрана и тегло големината на дисплея е важен за визуалното удоволствие и удобство по време на работа с втора ръка лаптоп, а от теглото му зависи дали ще е лесен за пренасяне. Обмислете внимателно тези детайли при покупка; 
  • технически характеристики към тази точка е удачно да отнесете параметри като вида на процесора, паметта (от 4GB до 32GB), SSD диска, операционната система (може и без), видео картата и други важни параметри, които можете да обсъдите с консултантите за разяснение; 
  • цена стойността на продукта е много важна подробност особено при техника като употребяваните преносими компютри. Тя е дотам важна, че да бъде покупката напълно оправдана – именно заради по-ниската стойност на машината се залага на използваните модели. 

Употребяваните преносими компютри са едновременно рентабилно и надеждно решение, което ще оправдае всеки един вложен от вас лев. Можете да ги откриете в градове като Варна и София, но и в онлайн пространството.